redcoon is gesloten

redcoon Benelux is gestopt, wat nu?

Via dit bericht willen wij u informeren dat redcoon Benelux heeft besloten haar activiteiten te staken en wat dat betekent voor u als klant. Vanaf vrijdag 21 oktober 2016 zijn de webshops redcoon.nl en redcoon.be gesloten. Het is niet meer mogelijk om aankopen te doen via de websites.

Voor de producten die u in het verleden heeft gekocht, geldt het volgende:

redcoon heeft Media Markt Online Nederland bereid gevonden om voor deze producten de service- en garantievoorwaarden uit te voeren. De consumentenbescherming op grond van de regels voor kopen op afstand blijft zo gewaarborgd.

Wanneer gaat redcoon definitief sluiten?

Redcoon is sinds vrijdag 21 oktober definitief gesloten.

Ik heb iets bij redcoon gekocht en nu zijn jullie dicht. Waar kan ik nu heen als mijn aankoop defect is?

U kunt uw aankoop op de gebruikelijke manier retourneren via onze website. Klik hier om uw product retour te melden.

Voor hoe lang kan ik met mijn product voor een reparatie naar Media Markt na de sluiting van redcoon?

Redcoon en Media Markt volgen de gangbare garantieregelingen en serviceafspraken en Media Markt zal dat blijven doen na het stoppen van de activiteiten van redcoon.

Moet ik voor die garantie bij redcoon iets betalen?

Nee, u hoeft niets extra te betalen voor de normale garantie. Voor defecten die niet onder de garantievoorwaarden vallen ontvangt u een prijsopgave. Ook na de sluiting zal dit zo blijven.

Ik heb net iets bij redcoon gekocht en nu gaan jullie dicht. Geldt de 30 dagen bedenktijd nog wel?

De 30 dagen bedenktijd geldt voor alle aankopen bij redcoon tot en met 05 oktober 2016, 23.59 uur. Vanaf 06 oktober 2016 is de bedenktijd 14 dagen. Media Markt is bereid gevonden om de garanties en reparaties van redcoon over te nemen. De bedenktijd bij Media Markt is ook 14 dagen.

Ik heb net iets bij redcoon gekocht en nu gaan jullie dicht. Naar welk adres kan ik mijn aangekochte product retourneren?

De retourprocedure voor redcoon blijft intact, u kan uw product via onze site voor retour aanmelden. Mediamarkt zal daarna contactpunt zijn voor verdere afhandeling.

Wat gebeurt er na de sluiting van redcoon met mijn persoonlijke gegevens?

Je persoonlijke gegevens blijven bij redcoon. Media Markt krijgt uitsluitend toegang tot de gegevens die nodig zijn om service en/of garantie te kunnen verlenen. De gegevens kunnen door Media Markt niet worden gebruikt voor een ander doel. De gegevens zullen niet worden verkocht of overgedragen aan andere partijen behalve wanneer wij daar wettelijk toe verplicht zijn.

Kan ik voor een reparatie van een bij redcoon gekocht artikel straks ook naar een Media Markt winkel?

Nee. De service wordt centraal overgenomen door de online shop van Media Markt en alle garanties en reparaties zullen dan ook via de gebruikelijke weg moeten worden ingestuurd.

Wat is jullie reparatieprocedure?

Heb je een probleem met je product en valt je order buiten de bedenktijd van 14 dagen? Dan kun je je product door ons laten repareren. Dit is altijd gratis in de eerste twee jaar na aankoop mits jouw retour voldoet aan de hieronder beschreven voorwaarden.

Als je een pakket retour wil sturen ontvang je van ons een label na de aanmelding. Voor grote producten kun je een afhaalopdracht inplannen tijdens de aanmelding of er wordt contact met je opgenomen voor home-service.

Na je aanmelding ontvang je van ons per email een bevestiging en adviezen hoe het product degelijk te verpakken voor verzending.

Product aanmelden voor reparatie

In 80% van de gevallen is je product binnen 2 weken gerepareerd.

Voorwaarden

Als je product binnen de garantietermijn valt dan zullen we het product kosteloos voor je repareren. Echter worden de volgende gevallen niet vergoed:

Als de reparatiedienst constateert dat jouw klacht niet gegrond is, niet voldoet aan de garantievoorwaarden of buiten de garantietermijn valt dan volgt er een prijsopgave. Wij bieden je dan de onderstaande opties:

Wettelijke garantie

Het is logisch en ligt wettelijk vast dat je recht hebt op producten van goede kwaliteit. Wij volgen hierin de EU wetgeving. Als je binnen twee jaar na aankoop van jouw product met een klacht zit dan zorgen we gratis voor een oplossing. Heb je nĂ¡ twee jaar een klacht, dan kan het zijn dat we de kosten van een eventuele reparatie bij je in rekening brengen.

Fabrieksgarantie

In de meeste gevallen krijgt je bij jouw aankopen fabrieksgarantie, garantie verleend door de fabrikant. De fabrikant mag de garantie grotendeels op de eigen voorwaarden toepassen. Dat betekent dat de fabrieksgarantie niet voor alle producten hetzelfde is. De termijn en inhoud van de fabrieksgarantie staan in de gebruiksaanwijzing van het product. De termijn kan overigens ook langer zijn dan de wettelijk verplichte garantietermijn.

Kijk voordat je een product ter reparatie aanbiedt of de garantie op je product het betreffende defect dekt.

Garantieplan

Heeft u in het verleden een garantieplan bij ons afgesloten en wilt u hier gebruik van maken? Alle informatie hierover vind u in de volgende documenten:

Vouchers

Vanwege de sluiting van onze webshop, kunt u eerder aangekochte vouchercodes niet meer gebruiken. Wij zullen u het bedrag storneren. Stuur daarvoor een mail naar finance@redcoon.nl onder vermelding van: vouchercode, adresgegevens, IBAN nummer waaraan betaald moet worden en de tenaamstelling daarvan. Wij zorgen dan binnen twee weken voor uitbetaling. De voucher wordt daarmee ongeldig gemaakt.